torsdag 29 maj 2008

Film i det gröna

Nu har ett av augustis mysigaste evenemang offentliggjort sitt program. 2008 års Parkbio i Stockholm har temat revolutionsromantik. Tanto fylls av filmälskare som sitter på filtar, äter popcorn o picknickmat, dricker vin/saft/läsk o kollar på en stor skärm som sänder ut ljus o färg i sommarskymningen. Klart ett av de bästa sätten att avsluta sommaren på. I år visas:


Onsdag 13/8:
Marie Antoinette
av Sofia Coppola
Lättviktigt men visuellt o färgglatt drama med Kirsten Dunst i huvudrollen. Kostymdrama i kombination med 80-talssoundtrack ger en rätt cool känsla.


Torsdag 14/8:
Dagbok från en motorcykel
av Walter Salles
Vackert, engagerande o rätt roligt om Ernesto Guevaras tiden innan han blev den legendariske "Che". Rekommenderas starkt, den kommer göra sej jättebra på stor skärm under bar himmel.


Fredag 15/8:
Ung rebell
av Nicholas Ray
James Dean i stilbildande film från 1955, som ville skildra ungdomars verkliga situation. Jag har inte sett den men länge velat, så då kommer jag garanterat sitta i publiken. :)


Lördag 16/8:
Tillsammans
av Lukas Moodysson
Schysst 70-talskänsla i både rolig o allvarlig film om relationer o samhällssyn.


Söndag 17/8:
Do the Right Thing
av Spike Lee
Rasmotsättningar i det sena 80-talets Brooklyn i stilbildande kultfilm.


Så, nu har ni förhoppningsvis blivit inspirerade. Just det, det är gratis också! Jag kommer påminna igen när sommaren går mot sitt slut.

Inga kommentarer: